Johtavan lääkärin Covid-19 tiedote 28.4.2020

28.04.2020

Tilanne koronapandemian suhteen on Inarin kunnan alueella rauhallinen. Ivalon terveyskeskuksessa on otettu 76 virusnäytettä, eikä positiivisia tuloksia ole huhtikuun aikana ollut. Koko Lapin sairaanhoitopiirissä tilanne on rauhallinen, mutta Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on siirrytty epidemiavaiheeseen.

Rajaliikenteen rajoitukset jatkuvat 13.5.2020 saakka ja vierailukielto tehostetun palveluasumisen yksiköihin jatkuu toistaiseksi.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeiden mukaisesti myös Inarin kunnassa on helpotettu virusnäytteen ottamista. Tämän hetkisen suosituksen mukaisesti näyte otetaan kaikilta, joilla on koronavirustautiin sopivia oireita (kuume, yskä, hengenahdistus, lihaskivut, väsymys, nuha, pahoinvointi, ripuli). Näytteet pyritään ottamaan virka-aikaan. Näytteenotto edellyttää soittamista ensin terveyskeskuksen ajanvarausnumeroon p. 040 188 7400, josta saat tarkemmat ohjeet ja sinulle varataan aika.

Kunta haluaa suojella erityisesti riskiryhmissä olevia, tehostetun palveluasumisen asukkaita ja myös terveydenhuollon työntekijöitä, jotta henkilökunnan riittävyys taataan mahdollisessa epidemiavaiheessa. Jos asioit terveyskeskuksessa yli 15 minuuttia, Sinulle annetaan kirurginen suunenäsuojus, jota tulisi käyttää koko terveyskeskuksessa oleskelun ajan. Maskia ei saa välillä ottaa pois ja laittaa takaisin, eikä sitä tule käsitellä välillä sormin. Jotta pystytään varmistamaan maskien riittävyys. On suositeltavaa, että saattaja jää autoon odottamaan.

Ivalon terveyskeskuksen väki toivottaa kaikille kuntalaisille hyvää vappua oman lähipiirin parissa, muistetaan pestä käsiä ja yskiä hihaan.

Kommentointi

Otsikko:
Sähköposti:
Kommentti: