Johtavan lääkärin COVID-19 -tiedote 22.4.2020

22.04.2020

Inarin kunnassa on testattu koronaviruksen suhteen yhteensä 70 potilasta, positiivisia on alle 5. 
THL on avannut karttasovelluksen, johon on koottu tiedot laboratoriovarmistetuista COVID-19-tapauksista Suomessa. Sovellus löytyy osoitteesta thl.fi/koronakartta.Inarin kunta ei tällä hetkellä ole kartalla, koska tapauksia on alle 5. Viimeisin positiivinen tartuntatulos Inarin kunnassa saatiin maaliskuun lopussa. Kaikki altistuneet kartoitettiin, eristys ja karanteenit toteutuivat suunnitellusti.

Tilanne kunnan alueella on rauhallinen, mutta edelleen on syytä noudattaa erityistä varovaisuutta ja noudattaa Valtioneuvoston ohjeita. Valtakunnallinen suojavarustepula on ongelma myös Inarin kunnassa, mutta tilanne on tällä hetkellä hallinnassa ja varastoja pyritään kasvattamaan. Tavoitteena on hidastaa koronaviruksen leviämistä ja madaltaa sairastuvuushuippua. Viimeisimmän Lapin sairaanhoitopiirin infektioyksikön arvion mukaan mahdollinen epidemiahuippu ajoittuu kesäkuulle. Hyvä käsihygienia on äärimmäisen tärkeää.

Tilanne Ivalon terveyskeskuksessa on rauhallinen. Yli 70-vuotiaiden vastaanotot pyritään hoitamaan puhelimitse, samoin harkinnan mukaan muiden riskiryhmien vastaanotot. Toki kiireelliset asiat hoidetaan kaikkien potilaiden kohdalla. Vuodeosaston ja tehostetun palveluasumisen vierailukiellot jatkuvat toistaiseksi.

THL: Tilannekatsaus koronaviruksesta

Inarin kunnan korona-info: Ohjeita ja palvelunumerot kuntalaisille poikkeustilanteessa

Lisätietoja

Outi Liisanantti

Johtava lääkäri

Inarin kunta

23.4.2020 klo 9.12 Tiedotetta on päivitetty THL:n koronakartan osalta.