Ivalon koulukampuksen suunnittelu alkaa

julkaistu: ke 20.12.2017 klo 08:51


Kunnanhallitus on 18.12. tehnyt päätöksen käynnistää uuden koulukampuksen suunnittelun Ivaloon. Myös kunnanvaltuutettuja informoitiin hankkeesta ennen 14.12. valtuustoa. Koulukeskuksen suunnittelu aloitetaan nykyisen Ivalon ala-as­teen tontille huomioiden liikennejärjestelyt ja niiden turvallisuus. Sijaintipaikkapäätökseen vaikuttavat mm. kaavoituksen tilanne, kampuksen mahtuminen tontille, koululaisten liikkumistarpeet ja edellytykset ympäristön sopivuuden suhteen sekä tulvauhan poissaolo.

 

Suun­nit­te­luun otetaan ensivaiheessa tilakokonaisuuksina mukaan yhtenäiskoulu (peruskoulu 0-9) sekä lukio. Esi-, perus- ja lukio-oppilaiden määrä on ennusteiden mukaan vuoteen 2022 mennessä 510 lapsen kokoluokkaa. Tilasuunnittelussa on alustavasti mukana lisäksi täysimittainen lii­kun­ta­hal­li, auditorio, valmistuskeittiö sekä muut sivistystoimen tar­vit­se­mat varhaiskasvatuksen, nuorisotoimen ja kansalaisopiston tilat. Mikäli rakentaminen käynnistyy vuonna 2019, koulukeskus on arviolta valmis vuonna 2021.

 

Tilojen monikäyttöisyys mahdollistaa kiinteistökulujen huomattavan pienentämisen kunnassa ja uuden opetussuunnitelman mukaiset oppimisympäristöt. Kiinteistökulut pienenevät myös, kun kunta luopunee suuresta osasta kiinteistöjä, joista toiminnat siirtyvät uuteen rakennukseen.

 

Lisätietoja: kunnanjohtaja Toni K.Laine
toni.k.laine@inari.fi, 040 594 3253

 

Kommentointi

Otsikko:
Sähköposti:
Kommentti: