Ivalon entisen lukiokiinteistön muutostyöt

07.09.2023

Inarin kunnan Tilapalvelu liikelaitoksen johtokunta päätti toukokuun lopulla kokouksessaan keskeyttää Ivalon vanhalle lukiolle suunnitellun remontin merkittävästi kohonneiden kustannusten vuoksi ja siirtää hankkeen uudelleen valmisteluun.

Kesän aikana Inarin kunnan eri toimialat ovat käyneet keskustelua vanhan lukion käytöstä jatkossa. Tällä hetkellä osa sivistyksen ja hallinnon toiminnoista: Osallisuuskeskus Ainola, Viestintäpaja ja kansalaisopiston ja kulttuurin toimitila Kuulas toimivat Ivalon kylällä vuokratiloissa. Vanhan lukion tiloja on käyty läpi ja niiden on todettu tarjoavan tilat edellä mainituille toiminnoille ilman suurempia muutostöitä.

Keskustelujen lopputuloksena ja valtuuston päätökseen, jossa vuokratiloista pyritään luopumaan nojaten, Inarin kunnan Tilapalvelu liikelaitos toteuttaa vanhalla lukiolla tarvittavat muutostyöt. Muutokset koskevat pääasiassa tilojen monikäyttöisyyden parantamista, esteettömyysasioiden huomiointia sekä valaistusta. 

Muutostöiden arvioitu alkamisaika on syyskuu ja valmistumisaika joulukuu 2023. Muutostöiden valmistuessa vanhalle lukiolle siirtyvät alustavan suunnitelman mukaan Osallisuuskeskus Ainola, kuntouttava työtoiminta, Viestintäpaja, kulttuurin sekä kansalaisopiston toiminnot.

Lisätietoa:

Jaakko Korppila
kiinteistöpäällikkö
0400 398 253
jaakko.korppila@inari.fi

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: