Inarin kunta haluaa turvata uimahallin käytön kuntalaisille

26.02.2020

Inarin kunta ja Rajavartiolaitos ovat neuvotelleet uimahallin tulevaisuudesta kuluvan vuoden aikana. Rajavartiolaitos ei tarvitse uimahallia toimintaansa, mutta on valmis sen peruskorjauksen lisävuokrakustannuksiin, mikäli kunta sitoutuu uimahallirakennuksen uimahallin ja liikuntahallin käyttökorvauksiin 10 vuodeksi. Alustava arvio Inarin kunnan käyttökorvauksesta on noin 287 000 euroa vuodessa. Sopimus alkaisi vuoden 2023 alussa peruskorjauksen valmistuttua.

 

Mikäli kunta lähtisi itse rakentamaan vastaavan kokoisen uimahallin, rakentamiskustannukset olisivat uimahallin osalta ratkaisuista riippuen 5 - 8 miljoonaa euroa ja käyttökustannukset noin 570 000 euroa/vuosi.

 

Uimahallilla on vuosittain keskimäärin 13 000 käyntiä. Uinti on merkittävä kaikille kuntalaisille tarjolla oleva hyvinvointia lisäävä liikuntamuoto, jonka arvo korostuu talviaikaan.

 

Inarin kunnan intressissä on saada vuokratuksi myös Rajavartiolaitoksen liikuntasali mahdollisimman laajoilla käyttöajoilla. Erityinen tarve saliajoille on arkipäivinä klo 16 - 20, jolloin lasten ja nuorten urheiluseurojen liikuntaryhmät käyttävät saleja.

 

Valtuusto päätti,että Inarin kunta sitoutuu Rajavartiolaitoksen esittämään alustavaan uimahallin ja liikuntasalin käyttöoikeussopimukseen 10 vuodeksi edellyttäen, että lopullisen käyttöoikeussopimuksen perusteet eivät olennaisesti muutu vuosittaisten vuokrakustannusten osalta ja valtuutti kunnanhallituksen neuvottelemaan ja hyväksymään lopullisen käyttöoikeussopimuksen.

 

Lisätietoja:
Ilkka Korhonen
Sivistysjohtaja
ilkka.korhonen@inari.fi
puh. 0400 131 231

 

Toni K. Laine
Kunnanjohtaja
toni.k.laine@inari.fi
puh. 040 594 325

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: