Inarin kunnanjohtajaksi esitetään Toni K. Lainetta

julkaistu: ma 21.11.2016 klo 15:45


Kunnanhallitus päätti kokouksessaan 21.11. esittää valtuustolle, että Inarin kunnanjohtajaksi valitaan hallintotieteiden maisteri Toni K. Laine.

 Laine on Pirkkalassa asuva hallintotieteiden maisteri, joka työskentelee kehittämispäällikkönä Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymässä. Inarin kunnanjohtajan valinnasta valtuusto 8.12.

 

 

Laine kertoo olevansa innokas kalastaja ja Inarin ja Utsjoen tulleen tutuiksi kalastusreissuilla. Muita kunnanjohtajien paikkoja hän ei ole hakenut. Laine kehuu Inaria kansainväliseksi ja kulttuurisesti rikkaaksi kunnaksi.

– Inarissa houkuttavat luontoon liittyvät matkailun ja elinkeinojen kehittämismahdollisuudet, mutta myös kunnan suuri koko ja monimuotoisuus. Arktisuus taas luo mahdollisuuksia aivan omanlaiselle liiketoiminnalle, jota vastaan ei voi muualla kilpailla, Laine sanoo.

Virkaa haki kaikkiaan 36 ihmistä, joista 14 ei täyttänyt kelpoisuusehtoja. Alkuperäistä hakuaikaa jatkettiin kuukaudella lokakuun loppuun asti, jotta saataisiin lisää kunnallishallinnon kokemusta hakijoiden joukkoon.

 

Kommentointi

Otsikko:
Sähköposti:
Kommentti: