Inarin kunnan koronatiedote 3.3.2021

03.03.2021

Inarin kunnassa tilanne koronaviruksen suhteen on edelleen varsin rauhallinen, ja kuntalaiset käyttävät hienosti maskeja ja noudattavat turvavälejä.

Saariselällä on 22.-24.2.2021 oleillut koronavirusinfektioon myöhemmin sairastuneita turisteja, joten tarkkuutta edelleen vaaditaan ja ilman kynnystä on syytä hakeutua näytteenottoon, jos epäilee sairastavansa koronavirusta. Saariselän koronavirustapaukset ovat valitettavasti olleet helposti leviävää brittivarianttia, joten nyt, jos koskaan, on tärkeää muistaa suojautumisen merkitys. Edelleen on suositeltavaa välttää ylimääräisiä kontakteja.

Lapin sairaanhoitopiirin ilmaantuvuus on noin 80/100 000, mutta noin puolet tartunnoista on ulkopaikkakuntalaisilta. Brittivirusmuunnosta on havaittu myös Rovaniemen, Kittilän ja Pelkosenniemen alueella. Valtaosa tartuntojen alkuperästä tiedetään, muutaman yksittäisen tapauksen tartuntalähde on jäänyt sairaanhoitopiirin alueella selvittämättä. Lapin sairaanhoitopiiri on erityisasemassa suuren matkailijajoukon vuoksi, ja tulevat viikot näyttävät epidemian suunnan. Norrbottenissa on edelleen noin kymmenkertainen aktiivisuus Lappiin verrattuna, mutta rajatarkastusten myötä Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin tilanne on rauhoittunut.

Inarin kunnassa toisen asteen oppilaitokset ovat etäopetuksessa 15.-28.3.2021. Koronakoordinaatiotyöryhmän mukaisesti perusopetuksen yläkoulu jatkuu normaalisti.

Aikuisten ryhmäharrastustoiminta on toistaiseksi tauolla. Alle 16-vuotiaiden harrastustoiminta voi jatkua normaalisti, mutta vanhempien kohtaamisia pyritään välttämään. Sairaanhoitopiirin sisäisiä pelimatkoja voidaan koronaturvallisesti toteuttaa.

Julkisia tiloja ei ole toistaiseksi tarvetta sulkea, mutta turvavälejä tulee noudattaa, käsidesiä tulee olla tarjolla ja siivousta tulee tehostaa. Kunnantalon tilat eivät ole tällä hetkellä vuokrattavissa.

Lapin aluehallintovirasto kieltää Lapin sairaanhoitopiirin alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli kuusi henkilöä. Määräys on voimassa 2.3.-28.3.2021. Määräys ei koske alle 16-vuotiaiden harrastustoimintaa.

Suositus yli kuuden hengen yksityistilaisuuksien välttämisestä on edelleen voimassa.

Rokotukset etenevät sitä mukaa, kun rokotteita saadaan kuntaan. Rokotetta ei voi valita eikä niitä voi vertailla keskenään. THL:n suosituksen mukaisesti yli 70-vuotiaat rokotetaan mRA-rokotteella ja alle 70-vuotiaat adenovirusrokotteella. Molemmat rokotukset koostuvat kahdesta 12 viikon välein annettavasta pistoksesta.  Inarin kunta tiedottaa rokotusten etenemisestä.

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: