Inarin kunnan koronatiedote 26.2.2021

26.02.2021

Lapin sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmän kokouksessa 26.2.2021 todettiin, että Lapin sairaanhoitopiiri ei ole leviämisvaiheessa, vaan vasta kiihtymisvaiheessa, toisin kuin Yle 25.2.2021 virheellisesti uutisoi. Kuitenkin myös Lapin sairaanhoitopiirin alueella suositellaan otettavaksi käyttöön tason 2 rajoitukset runsaan matkailun aiheuttaman koronavirusmuunnoksen leviämisuhan takia.

Lapin sairaanhoitopiirin alueella on voimassa laaja etätyö- ja kasvomaskisuositus.

Kokoontumisrajoituksista päättää Lapin aluehallintovirasto. Aluehallintovirasto arvioi, että päätös yli 6 hengen kokoontumisrajoituksista tulee voimaan ensi viikolla. Koronakoordinaatiotyöryhmä puoltaa yli 6 hengen kokoontumisrajoitusta ja myös yli 6 hengen yksityistilaisuuksien välttämistä. Tämä rajoitus koskee yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, muttei koske esimerkiksi lasten ja nuorten harrastustoimintaa.

Lapin sairaanhoitopiirin alueella ei nähty tarpeelliseksi sulkea julkisia tiloja kuten kuntosaleja, uimahalleja tai kirjastoja.

Lapin sairaanhoitopiiri ei näe tässä vaiheessa tarpeelliseksi rajoittaa yli 12-vuotiaiden harrastustoimintaa, vaan ikäraja pysyy tämän hetkisen suosituksen mukaisesti 16 ikävuodessa.

Toisen asteen oppilaitokset siirtyvät etäopetukseen viimeistään 8.3.2021 ja etäopetus jatkuu 28.3.2021 saakka. Yläkoulun etäopetusta pohditaan uudelleen 2.3.2021, kun saadaan asiasta lisätietoa.

Ravitsemusliikkeiden sulkemisesta 8.-28.3.2021 odotetaan vielä valtioneuvoston päätöstä.

Inarin kunta tiedottaa kuntalaisia seuraavan kerran heti, kun aluehallintoviraston päätökset kokoontumisrajoituksista ilmoitetaan. Muista asioista tiedotetaan 2.3.2021 koronakoordinaatiotyöryhmän kokouksen jälkeen.

 

Lisätietoja:

Outi Liisanantti
johtava lääkäri

Mari Palolahti
hallintojohtaja

 

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: