Inarin kirjastotoimenjohtaja Eija Leivo palkittiin Kirjastopäivillä Helsingissä

06.06.2019

Suomen kirjastoseura palkitsee kirjastoammattilaisen, joka on edistänyt kirjastojen kehittämistä pohjoisessa

Suomen kirjastoseura on myöntänyt Mikko Mäkelä -palkinnon Inarin kirjastotoimenjohtaja Eija Leivolle. Leivo on kehittänyt kirjastoa paikallisesti, alueellisesti ja valtakunnallisesti neljän vuosikymmenen ajan. Yksi hänen työnsä tuloksista on suullinen äänitearkisto Tarinoiden Inari

Palkinto luovutettiin valtakunnallisilla Kirjastopäivillä Helsingin Kulttuuritalolla keskiviikkona 5.6.2019 klo 14.

 Palkinnon saaja kirjastotoimenjohtaja Eija Leivo (kuvassa oikealla) Kirjastopäivillä Helsingissä seuranaan Inarin kirjastotoimen informaatikko Ville-Petteri Jylhä (vas.) ja saamelaiskirjaston kirjastonhoitaja Anna Roos

Mikko Mäkelä -palkinto jaetaan tunnustuksena kirjastoalalla tehdystä pitkäaikaisesta tai muuten ansiokkaasta työstä, joka usein jää huomaamatta.Kirjastotoimenjohtaja Eija Leivo on osallistunut aktiivisesti pohjoisen alueiden kirjastoyhteistyöhön, kuten Barentsin alueen, Pohjoiskalotin ja Polar Libraries Colloquy-verkostoon. Hän on luennoinut useissa kansainvälisissä ja alueellisissa tilaisuuksissa ja julkaissut kirjastoalaan liittyviä raportteja ja selvityksiä.

Leivo on toiminut kunnan sivistysjohtajan sijaisena ja luonut nykyiselle kirjastotoiminnalle puitteet muun muassa uusien toimitilojen ja ajantasaisten työvälineiden avulla. Kirjastoverkkoa ja autopalveluja on kehitetty jatkuvasti. Kirjaston muuton organisointi ja toteuttaminen kymmeniä kertoja on vaatinut sisukkuutta ja lihasvoimia.

Kirjastotyö kunnassa yhtenä kulttuuritoimijana vaatii myös monipuolisuutta ja luovuutta. Eija Leivo on organisoinut satoja isoja ja pieniä tapahtumia, kuten presidentti Ahtisaaren kansalaistapaamisen. Hän on tuottanut uusia innovatiivisista kirjastopalveluita, joista esimerkkinä on suullinen äänitearkisto Tarinoiden Inari. Se on ainutlaatuinen paikallishistoriaan liittyvä palvelu, jota yleiset kirjastot Suomessa eivät ole aiemmin tuottaneet.

* * *


Kirjastoseuran tunnustuspalkinnot on nimetty Kirjastoseuran pitkäaikaisen toiminnanjohtajan Hilkka M. Kaupin sekä kirjallisuuspiireissä ja kirjastoalalla aktiivisesti vaikuttaneen tamperelaisen Mikko Mäkelän mukaan.


Lisätietoja:

toiminnanjohtaja Rauha Maarno,

Suomen kirjastoseura, p. 044-748 1801

rauha.maarno@fla.fi

www.suomenkirjastoseura.fi

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: