Voimakas poro & kaunis luonto -valokuvanäyttely

21.01.2020 - 21.02.2020
Alkaa 15:00 - Loppuu 16:00

Avoinna: 21.1.2020 klo 15.00 - 21.2.2020 klo 16.00

Missä: Saamelaisalueen koulutuskeskus, Menesjärventie 4, 99870 INARI

Näyttelyssä näet hetkiä opiskelijoiden arjesta pohjoisessa, joka näyttäytyy vaihtelevana, värikkäänä ja mielenkiintoisena. Näyttelyyn ovat osallistuneet Mika Lustig, Minna Haapanen, Eva Alonen, Aile-Maria Karvonen, Henry Haataja, Fasku-Oskal Magga, Niilo Vitikka, Pauliina Kumpula ja Rebekka Madisson.

Valokuvat esittelevät Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ammattialoja, työn arkea sekä elämää näissä ammateissa. Kuvat ovat samalla herkkiä, mutta niistä löytyy myös huumoria. Poronhoitajaopiskelijoiden työnkuva koostuu pääosin poronhoidosta ja siihen liittyvistä erilaisista työtehtävistä ja vuodenaikatöistä. Luonto-ohjaajaopiskelijat ovat monipuolisesti tekemisissä luonnon kanssa ja koulutus antaa valmiuksia työskennellä esimerkiksi luonto-ohjaustehtävissä. Opiskelijoiden mukaan alojen parhaita puolia ovat metsässä oleminen, luonto, ulkoilu ja porot.

- Parasta on, kun saa olla metsässä pidempään kuin kaksi päivää, toteaa poronhoitajaopiskelija Niilo Vitikka.

- Syksyn 2019 aikana olemme muun muassa opetelleet kalastusta kaupallisen kalastuksen näkökulmasta, erilaisia luonnossa selviytymisen taitoja, suunnistusta sekä teltassa yöpymistä. Lisäksi olemme tutustuneet paikallistuntemukseen sekä paikalliseen kulttuuriin, kertoo luonto-ohjaajaopiskelija Mika Lustig.

Näyttelyprojektin ovat suunnitelleet ja toteuttaneet Lapin yliopiston kuvataidekasvatuksen opiskelijat. Projekti perustuu Euroopan sosiaalirahaston rahoittamaan Arktista pedagogiikkaa II, saamelaisopetuksen digiverkosto -hankkeeseen, jossa etsitään opiskelijalähtöisiä ammattiopintojen toteutustapoja. Projektia on tehty yhteistyössä Kulttuurisensitiivinen opinpolku (ESR) -hankkeen kanssa.

Näyttelyn suunnittelu ja toteutus: Maria Parpala, Emmi Kinnunen, Reetta Breilin (Lapin yliopiston opiskelijat).

Arktista pedagogiikkaa II, saamelaisopetuksen digiverkosto -hankkeen projektipäällikkö Unni Länsman, tutkijat Satu-Maarit Frangou ja Pigga Keskitalo.

www.sogsakk.fi/arktistapedagogiikkaa2

www.facebook.com/arktistapedagogiikkaa

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: