Soiva metsä – Jean Sibeliuksen matkassa

20.03.2017
Alkaa 12:15 - Loppuu 00:00

Sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian konsertoivat ainutlaatuisella Soiva metsä -konsertilla Ivalon ala-asteella.

Makkonen ja Azezian ovat kiertäneet ympäri Suomen kouluja puhumassa ja esittämässä Jean Sibeliuksen tuotanota. Ohjelmassaan he kertovat sävellysten lomassa tarinaa Sibeliusten häämatkasta Lieksaan sekä runonlaulun, Kalevalan ja Karjalan vaikutuksesta säveltäjämestarin musiikkiin. Konserttikeskuksen järjestämien Sibelius-koulukonserttien kokonaismäärä tulee olemaan kuluvana vuonna lähes 500.

Koulukonserttien pohjalta syntyi Soiva Metsä -kirja (Lasten keskus ), jonka on kirjoittanut ja kuvittanut Katri Kirkkopelto. Osana kirjaa on Jussi Makkosen ja Nazig Azezianin Soiva metsä -levy, jossa kuullaan Sibeliuksen tunnetuimpia teoksia. Kirjaa + levyä on myyty kultalevyrajaan oikeuttava 10 000 kappalettta. Kyseessä on ensimmäinen suomalainen klassisen musiikin sello-piano-levy, joka on myynyt kultaa.

Soiva metsä -kirja jaettiin Sibelius 150-juhlavuonna kaikkiin Suomen alakouluihin, joten kirja oli entuudestaan koululaisille tuttu.

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: