Näkymiä - Vistas Jorma Hevonkosken maisemavalokuvanäyttely

23.09.2021
Alkaa 15:00 - Loppuu 17:00

Näkymiä – Vistas maisemakuvanäyttely lumoaa Kuulaassa
”Maisemakuvissa, jotka onnistuvat kommunikoimaan jotain syvempää kuin vain "nähtyä", on mielestäni osa tarinaa” toteaa näyttelyn teosten valokuvaaja Jorma Hevonkoski. ”Tarina voi olla yhtä yksinkertainen kuin yksinäisyys, voima, pelko, rauha tai loisto. Se voi herättää vaikutteita tarinasta todellisesta paikasta tai siellä olemisesta. Erityisen voimakkaat kuvat voivat kiinnittää katsojan mielikuvituksen ja saada heidät luomaan oman tarinansa mielessään.”

”Kamera on työkalu visuaalisen kuvan tallentamiseen, mutta ihmisten kokemukset ovat muutakin kuin mitä näemme. Kahdella ihmisellä, jotka näkevät saman asian, on erilaisia kokemuksia muiden aistien, kuten kosketuksen, hajujen ja kuulon, sekä sellaisten asioiden kuten persoonallisuuden, tunteiden, käsityksen, kiinnostuksen, mielikuvituksen, asenteen ja aiemman kokemuksen vuoksi. Kaikki tämä tulee esille, kun valokuvaaja valitsee milloin ja miten sommitella kuva, sekä miten sitä myöhemmin käsitellään.”

Jorma Hevonkoski on Ivalossa asuva valokuvaaja, joka on työskennellyt valokuvauksen parissa lähes 40vuotta. Maisemavalokuvaus on luontokuvauksessa hänelle tärkein osa-alue ja jatkuvan kehityksen sekä uuden löytämisen lähde. Viimeisimpänä abstrakti ja minimalistinen ilmakuvaus on antanut uutta ilmaisua ”Maa ilmasta” -kuvausprojektin muodossa.

Jorma Hevonkosken valokuvia netissä: http://www.wildlight.fi/

Kulttuuritila Kuulaksen näyttely on avoinna tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 15-17.
Näyttelyyn on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: