Kultamaan unelma

19.07.2019
Alkaa 19:00 - Loppuu 20:30

Kultamaan unelma on pieni kertomus ihmisistä ja kullasta. Asioista jotka ovat säilyttäneet vuosisadasta ja vuosikymmenestä toiseen oman, muuttumattoman arvonsa silloinkin, kun maata ja maailmaa ovat ravistelleet sodat, taudit ja nälänhätä.

Lapin kullan historia alkoi 150 vuotta sitten, kun Lihrin tutkimusryhmä teki pitkän matkansa pohjolan perille ja löysi arvokasta metallia muun muassa Ivalojoelta.
Pian löysivät Inariin tiensä myös kullanetsijät. Syntyi kultamaiden unelma. Sitä on nyt vaalittu puolitoistasataa vuotta. Ihmiset ovat vaihtuneet, menetelmät kehittyneet. Mutta ne kaksi ovat muuttumattomia: kulta ja sitä etsivä ihminen.

Teatteriryhmä iValoiset marssittaa uutuusnäytelmässään kultamaille joukon kultamiehiä ja –naisia.

Heidän tarinansa jatkuu siitä, mihin edellinen kaivajasukupolvi on päässyt; he elävät kunkin aikakauden historiaa sen tapahtumista juuri piittaamatta. Heidän tuskansa, ilonsa, työnsä ja rakkautensa on ikuista, yhä uudistuvaa jatkumoa maisemassa, jossa ei juuri muutosta ole. Eikä sitä tarvita. Näytelmän henkilöt eivät vanhene, he syntyvät uudelleen, jokainen jatkaen edeltäjiensä työtä ja toiveita. Kun ne kaksi ovat edelleen muuttumattomia: kulta ja sitä etsivä ihminen.

Kultamaan unelman käsikirjoittanut Ritva Savela ja oivaltavan musiikin on säveltänyt loistava Katri Kittilä, joka myös ryhmineen vastaa sen harjoituksesta ja toteutuksesta. Inarin kunta on tilannut näytelmään käsikirjoituksen ja musiikkisävellykset.

Harrastajateatteri iValoisten ja Inarin kunnan yhdessä tuottama kultanäytelmä saa ensi-iltansa Inariviikkojen avajaispäivänä.

 

15 €, 7 € lapset alle 12-v.

Kultahipun rannassa klo 19-20.30

Lisätietoa: inariviikot.fi

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: