Kamarisinfoniakonsertti ”Monitunnelmainen ilta”

02.02.2018
Alkaa 19:00 - Loppuu 19:00

Lapin kamariorkesteri, johtajanaan kapellimestari John Storgårds ja solistinaan saksofonisti Jukka Perko, tarjoilee kamarisinfoniakonsertin ”Monitunnelmainen ilta” perjantaina 2.2. klo 19 saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa Inarissa.

Jukka Perko esiintyy solistina rovaniemeläislähtöisen Outi Tarkiaisen saksofonikonsertossa ”Saivo”. Sävellys sai taannoin menestyksekkään ensiesityksensä Tapiola Sinfoniettan konsertissa. Viisiosainen konsertto on saanut inspiraationsa vedestä ja heijastuksista, saamelaisten muinaisuskon mukaisista kaksipohjaisista järvistä.

Orkesteri jatkaa konsertissa Joseph Haydnin alkusoittojen ja Beethovenin sinfonioiden sarjaa. Konsertin avaa Haydnin alkusoitto oopperaan ”La Fedeltà Premiata” vuodelta 1781. Beethovenilta kuullaan hänen ”pikku-sinfoniansa”, valoisuudestaan tunnettu 8. sinfonia. Lisäksi kuullaan Richard Wagnerille ilmeisesti suurtakin henkilökohtaista merkitystä omannut teos Sigfried-Idyll (1869), josta säveltäjä sittemmin lainasi musiikkia samannimiseen oopperaansa.

Jukka Perko (s. 1968) on sukupolvensa eturivin saksofonisteja. Hän on soittanut mm. Dizzy Gillespien juhlayhtyeessä ja Perko-Pyysalo -Poppoossa vibrafonisti Severi Pyysalon kanssa. Perko on levyttänyt niin virsiä kuin Olavi Virran musiikkia. Outi Tarkiaisen ”Saivo” on omistettu Jukka Perkolle.

Liput 21/18/10 euroa. Tervetuloa!

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: