Itsenäisyyspäivän Etkot Ivalon pääkirjastossa

05.12.2017
Alkaa 09:00 - Loppuu 15:00

Tule etkoille kirjastoon!


Kirjasto kutsuu asiakkaitaan Etkoille pääkirjastoon tiistaina 5.12. Etkoissa kirjastot ympäri Suomen kutsuvat koko kansan Linnan juhlien etkoille kirjastoihin juhlimaan satavuotiasta Suomea. Tervetulleita ovat niin lapset ja aikuiset kuin vanhat ja uudetkin suomalaiset!


Koska Suomi on lukemisen ja kirjastonkäytön kärkimaa, etkoilla juhlitaan maailman parhaita kirjastojen asiakkaita – suomalaisia.

Etkoilla kirjasto tarjoaa kurkistuksia 100-vuotiaan Suomeen kirjallisuuteen, historiaan ja kulttuuriin. Juhlan kunniaksi tarjoamme kirjastossa kahvit ja mukavaa ohjelmaa. Näyttelyseinillä on tutustuttavana yläasteen oppilaiden kokoama Inarijärvi -näyttely.


Esittelemme hankerahalla toteutetun Tarinoiden Inari -äänitearkiston uuden ulkoasun sekä mobiili- ja karttasovelluksen, joka on osa virallinen Suomi 100 ohjelmaa. Saamme kuulla Teija Kunnarin lausumana Matti Hurun runon Pajamäntyni ja kirjoittajapiiri Sanaseppojen omia runoja. Esittelyssä on kaksi uutuuskirjaa Jaakko Peltomaalta ”Inarilaisia 2” ja Ari Savikolta ”Sata merkittävää kalakirjaa.”

Tarinointia ja musiikkiakaan ei ole unohdettu. Irja Jefremoff jututtaa paikallisia tarinankertojia ja Ville Jylhä soittaa kitaraa. Tule paikalle kuuntelemaan tarinoita ja tuo mukaan myös oma tarinasi.

9-11 Satuja ja leikkejä lapsille
11.30 - Kahvittelu
12.00 Sininen ja valkoinen, kitara Ville Jylhä

  • Pajamäntyni, runoesitys Teija Kunnari, Pekka Mertaniemi
  • Tarinoiden Inari – äänitearkiston uudet sovellukset, Eija Leivo
  • Runoesityksiä Sanasepot
  • Kirjaesittelyjä: Jaakko Peltomaa ja Ari Savikko
  • Inarilaisia tarinankertojia, juontaja Irja Jefremoff
  • Yhteislaulua, säestys Ville Jylhä
Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: