Inarin luonto -yleisötilaisuus Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa

19.09.2017
Alkaa 17:30 - Loppuu 20:00

Inarin kunta järjestää kaikille kuntalaisille avoimen Inarin luonto -yleisötilaisuuden Arktisen neuvoston kokouksen yhteydessä.

Yleisötilaisuuden tarkoituksena on paikallisen tietoisuuden lisääminen arktisista kysymyksistä ja Arktisen neuvoston roolista. Lisäksi tilaisuudessa järjestetään paneelikeskustelu Inarin vesistöjä koskevista ajankohtaisista asioista.

Inarin Sajoksessa järjestetään ensimmäistä kertaa Inarin luonto -yleisötilaisuus tiistaina 19.9. klo 17.30-20.00. Tilaisuuden järjestämisestä on päätetty Inarin kuntastrategian laatimisen yhteydessä ja se on osa Suomi 100 -vuoden juhlintaa. Tilaisuus on kaikille kuntalaisille avoin ja sen tarkoituksena on tarjota kuntalaisille foorumi keskustella kunnan luonnontilaa koskevista ajankohtaisista asioista.

Arktisen neuvoston kestävän kehityksen työryhmä (SDWG) kokoontuu Inarissa

Inarissa järjestetään Arktisen neuvoston kestävän kehityksen työryhmän kokous 20.-22.9.2017. Lapin yliopiston Arktinen keskus on Inarin kunnan kanssa yhteistyössä ollut järjestämässä Inarin luonto -yleisötilaisuutta. Tilaisuudessa Arktisen neuvoston kestävän kehityksen työryhmän puheenjohtaja Pekka Shemeikka pitää puheenvuoron Suomen Arktisen neuvoston puheenjohtajuuskauden asetetuista tavoitteista ja työryhmän pääsihteeri Bernie Funston kertoo työryhmän toiminnasta ja historiasta.

Inarin luonto -yleisötilaisuuden ohjelma

Inarin luonto -yleisötilaisuuden ohjelmassa on Saamelaisalueen koulutuskeskuksen lyhytelokuvia, asiantuntijapuheenvuoroja ja paneelikeskustelu. Paneelikeskustelun aiheena on Inarin alueen vesistöjä koskevat ajankohtaiset asiat. Paneeliin osallistuu Inarin kunnanjohtaja Toni K. Laine, tutkija Erno Salonen (Luonnonvarakeskus), erikoissuunnittelija Markku Seppänen (Metsähallitus), Heikki Paltto (Saamelaiskäräjät), rehtori Liisa Holmberg (Saamelaisalueen koulutuskeskus) ja Ivalon lukion opiskelijoita. Myös yleisöllä on mahdollista osallistua keskusteluun paikan päällä. Keskustelua johtaa Ulkoasiainministeriön tiedottaja Martti Ruokolainen.

Inarin kunta toivottaa tervetulleeksi kaikki kuntalaiset Inarin luonto -yleisötilaisuuteen Inarin Sajokseen. Tilaisuuden alussa on kahvitarjoilu.

TERVETULOA!

http://www.inari.fi/fi/tiedotteet-ja-kuulutukset/tiedotteet/inarin-luonto-yleisotilaisuus-tiistaina-19.9.-sajoksessa-tervetuloa.html

 

Järj. Inarin kunta / Suomi 100-tapahtuma.

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: