Hyperborea-näyttely

05.06.2019 - 26.07.2019
Alkaa 16:00 - Loppuu 00:00

Taidetta Venäjän Lapista
Ivalon Kulttuuritila Kuulaassa on kesä-heinäkuussa mahdollisuus tutustua kuvataiteilija Irina Sitdikovan Venäjän Lapin luonnon, ihmisten ja kansanperinteen innoittamaan omaperäiseen taiteeseen.

Näyttelyyn liittyy taidetyöpaja, missä Irina Sitdikovan opastaa inarilaisia taiteen harrastajia kuivasivellin tekniikkaan. Työpaja pidetään Kuulaassa to 6.6. klo 12.

Ural-vuorten eteläosissa Tšeljabinskin alueen Simin kaupungissa vuonna 1965 syntyneen ja vuodesta 1981 Murmanskin alueen toiseksi suurimmassa kaupungissa Apatiitissa asuneen Irina Vitalyevna Sitdikovan taiteellinen tuotanto käsittää maalauksia ja grafiikkaa, luonto– ja kierrätystaidetta sekä kuvituksia kirjoihin ja aikakausjulkaisuihin. Hän on ollut Venäjän taiteilijaliiton jäsen vuodesta 2016 lähtien.

Irina Sitdikovan teoksia on ollut esillä Apatiitissa, Kirovskissa ja Murmanskissa sekä muissa Murmanskin alueen kaupungeissa samoin kuin Pietarissa ja Moskovassa. Suomessa hänen teoksiaan on aiemmin nähty Kemissä ja Apatiitin ystävyyskunta Keminmaassa. Hänen töitään on hankittu Murmanskin alueen taidemuseon ja Venäjän Tiedeakatemian Pohjois-Euroopan tutkimuksen museon kokoelmiin sekä lukuisiin yksityiskokoelmiin Venäjällä, Suomessa, Norjassa ja Saksassa. Suomea sujuvasti puhuva taiteilija on aktiivinen luonnonsuojelija ja innokas Suomen ystävä. Hän toimii myös Apatiitin Suomen ystävien yhdistys ”Naapurien” puheenjohtajana.

Irina Sitdikovan näyttely on avoinna Ivalon kulttuuritila Kuulaassa arkisin heinäkuuhun, 26.7, saakka, jonka jälkeen se kiertää eri paikkakunnilla Suomessa joulukuuhun 2019 saakka. Näyttelykiertue palkittiin Venäjän kulttuuriministeriön apurahalla syyskuussa Savonlinnassa järjestetyssä Suomalais-venäläisessä kulttuurifoorumissa. Lisäksi näyttelykiertueen toteuttamista tukevat Suomi-Venäjä-Seura ja sen Pohjois-Suomen piirijärjestö.

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: