Gájanas konsertoi Sajoksessa

30.06.2017
Alkaa 18:00 - Loppuu 18:00

Gájanas, suomeksi kaiku, on nelihenkinen vuoden 2016 alussa perustettu yhtye. Nimensä mukaisesti yhtyeen musiikissa kaikuu saamelainen perinne, joka kohtaa nykyhetken värikkäänä yhteensulautumisena. Gájanaksen musiikissa voi kuulla vuoropuhelua perinteisen ja modernin saamelaismusiikin välillä.

Perjantain Gájanas-konsertissa on tiedossa uutta musiikkia, jota bändi parhaillaan viimeistelee.Musiikissa ja joiuissa korostuu alkuperäiskansan vahva yhteys luontoon. Gájanas on monikulttuurinen yhtye. Joikaaja-laulaja Hildá Länsman on pohjoissaamelainen muusikko Suomen huipulta, Utsjoelta. Basisti Erkki Feodoroff puolestaan on kolttasaamelainen, ja hän on kotoisin Inarista. Yhtyeen rumpali Kevin Francett ja kitaristi Nicholas Francett ovat veljekset, joiden sukujuuret ulottuvat Inarista Ahvenanmaalle ja aina Amerikkaan asti. Monikulttuurisuus kuuluukin musiikissa vahvasti. Gájanaksen inspiraation lähteenä on saamelaisen kulttuurin lisäksi koko maailma.


Konsertissa nähdään myös kuinka Visual Artist QXA sävyttää Gájanaksen musiikillisen matkan sykähdyttävin projisoinnein, jotka ropeloivat tajuntaa.
Meditatiivisestä kokemuksesta hypnoottiseen aistiärsykkeiden tulvaan livutaan, kun matka erämaan kiihkeistä piilopirteistä käy suurkaupunkien vilinään.

Konsertissa on vapaaehtoinen pääsymaksu, jonka tuotto ohjataan Inarin Rytmimusiikin Ystävät Ry:lle nuorten musiikkiharrastuksen tukemiseen.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Inarin kunnan kulttuuritoimen kanssa.

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: