Akankiveltä Ukonkivelle Inarissa

17.06.2017
Alkaa 17:00 - Loppuu 21:00

Iltaristeilylle Ukonkivelle ja Pielpavuonoon lähdetään Inarista klo 17. Risteilyn aikana Saamelaismuseo Siidan arkeologi kertoo Ukonkiven kulttuurihistoriasta. Ukonkivi kierretään sen pyhää luonnetta kunnioittavassa hiljaisuudessa. Mikäli jää ympäröi vielä Ukonkiveä, tervehdimme Ukkoa jäänreunaristeilyllä. Alus rantautuu Pielpavuonoon, jossa herkutellaan, nautitaan tulista ja tutustutaan kasveihin.


Pielpavuonossa Inarin Kultahovin keittiömestari Heikki Nikula valmistaa päivään sopivat juhlaherkut luonnonantimista. Herkuttelun lomassa Metsähallituksen Luontopalvelujen henkilökunta esittelee luonnonkasveja ja niiden käyttöä. Inarijärven kaloista ja kalataloudesta kertoo Erno Salonen Luonnonvarakeskuksesta . Lisäksi retkellä nautitaan kesäillasta, yöttömästä yöstä ja luonnon rauhasta. Inariin palataan n. klo 21.


Ukonkiven risteilyn ja Pielpavuonon juhlaherkuttelun yhteishinta on 23€/hlö. Tarjoilun järjestämiseksi sitovat ilmoittautumiset retkelle tehdään viimeistään sunnuntaina 11.6. Ylä-Lapin luontokeskus Siidaan siida(at)metsa.fi tai p. 0206 39 7740.

Akankiveltä Ukonkivelle luonnonpäivän tapahtuma 17.6.2017 yhdistää saamelaisille tärkeitä paikkoja luontoretkeen. Sompiojärven Akankiveen liittyy vanhaa tarinaperinnettä, ja Inarijärven Ukonkivi on pyhä paikka. Ukonkivi on ympäristöstään erottuva luonnonmuodostuma. Akankivi näkyy Sompiojärvellä vedenpinnan ollessa alimmillaan.


Tapahtuman järjestää Metsähallituksen Luontopalvelut yhdessä Saamelaismuseo Siidan, Inarin KultaHovin, Luonnonvarakeskusken, Visit Inarin ja Saamelaisalueen koulutuskeskuksen kanssa.

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: