Toimeentulotuki

Kysy neuvoa verkossa: Aikuissosiaalityön ja toimeentulotuen verkkoneuvonta ja –asiointi

Täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen soveltamisohjeet 1.1.2018 alkaen

Toimeentulotuen hakeminen

Perustoimeentulotuki on siirtynyt Kelan hoidettavaksi 1.1.2017 alkaen.

Kaikki perustoimeentulotukihakemukset 1.1.2017 alkaen ratkaistaan Kelassa, eikä sosiaalitoimisto voi ottaa vastaan enää hakemuksia.

Perustoimeentulotuen siirtyessä Kelan hoidettavaksi, kunnille jää edelleen vastuu täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen käsittelystä.

Täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea voi hakea Kelan perustoimeentulotukihakemuksen yhteydessä kirjaamalla ”lisätietoja” –kohtaan tiedot hakemuksen sisällöstä. Lisäksi täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea voi hakea myös suoraan sosiaalitoimesta ja hakemuslomakkeita on saatavilla sosiaalitoimen kansliasta ja nettisivuilta.

Täydentävän ja ehkäsevän toimeentulotuen hakemus (tulostettava)

Kela toivoo toimeentulotukihakemusten jättämistä ensisijaisesti sähköisesti. Tämä myös nopeuttaa hakemuksen käsittelyä. Tulostettava toimeentulotukihakemus löytyy kuitenkin Kelan www-sivuilta osoitteesta:

http://www.kela.fi/documents/10192/3423776/TO1_W.pdf/472f05d6-e804-491b-b576-18a45c57f5ae

Kelan toimeentulotukihakemuksia saa myös kunnan sosiaalitoimen aulasta ja neuvonnasta.   
Ohjeistus toimeentulotuen hakemiseen löytyy Kelan www-sivuilta osoitteesta:

http://www.kela.fi/toimeentulotuki-nain-haet

Ohjeita toimeentulotuen hakemiseen saa myös Kelan puhelinpalvelusta numerosta 020 692 207 ma–pe klo 8–16. Lisäksi Kela palvelee toimeentulotukiasioissa verkossa ja kaikissa palvelupisteissä.

Toimeentulotuen hakemiseksi Kelasta, asiakkaan tulee säilyttää viimeisin kunnan sosiaalitoimistossa tehty toimeentulotukipäätös ja toimittaa se Kelan toimeentulotukihakemuksen liitteenä.

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: