Fysioterapia

Toiminta-ajatuksena on perusliikkumisen ja toimintakykyisyyden ylläpitäminen ja edistäminen. Kuntoneuvolatyyppiseen ohjaukseen ja neuvontaan voi hakeutua ilman lääkärin lähetettä, fysioterapeuttiseen hoitoon tarvitaan lääkärin antama fysioterapialähete. Asiakkaan tulee itse ottaa yhteyttä fysioterapiaan ajan varaamiseksi.

 

Terveyskeskuksessa on toukokuussa 2017 otettu käyttöön fysioterapeutin suoravastaanottotoiminta. Alkuvaiheessa suoravastaanottotoiminnan piiriin kuuluvat akuutit selkäpotilaat. Suoravastaanottotoiminta tarkoittaa käytännössä sitä, että selkäpotilas voidaan hoidontarpeenarvioinnin jälkeen tarvittaessa ohjata lääkärin sijaan suoraan fysioterapeutin vastaanotolle. Hoidontarpeenarvioinnin suorittaa aina hoitaja, asiakas itse ei voi varata aikaa suoravastaanotolle.


Ajanvaraus ja puhelinneuvonta ma-pe klo 11.30-12.30, puh. 040 509 8661. Ryhmätilaisuudet ovat maksuttomia, hoito on maksullista.

Ryhmien alkamisesta ilmoitetaan syksyllä paikallislehdessä. Kesäkuukausina ei ole ryhmätoimintaa. Niska-, selkä- ja reumaryhmät kokoontuvat talvikuukausina.

Inarin kunnan apuvälineohje, sosiaali- ja terveyslautakunta 16.4.2019 §22

Inarin kunnan apuvälinepalvelut

Apuvälineiden lainaukset ja palautukset hoidetaan Ivalon terveyskeskuksen fysioterapiaosastolla arkisin kello 11.30 - 12.30 välisenä aikana. Mikäli palautat apuvälineen muuna aikana, löytyy fysioterapiaosaston aulasta laatikko ja palautuskaavake palautusta varten.

Apuvälineiden huolto terveyskeskuksen omistamien ja lainaamien apuvälineiden osalta on torstaisin kello 9 - 11 Ivalon terveyskeskuksessa. Huollettavat apuvälineet tulee tuoda fysioterapiaosastolle ko. ajankohtana.

Lisätietoja apuvälineisiin liittyen saat fysioterapiaosastolta arkisin kello 11.30 - 12.30, puh. 040 509 8661.

Tiedote Inarin kunnan apuvälinepalveluista

Anára gieldda fysioterapiija veahkkeneavvobálvalusat

Aanaar kieldâ fysioterapia išeniävvupalvâlusah

Aanar kååʹdd fysioterapia veäʹǩǩneävvkääzzkõõzz


Lääkinnällinen kuntoutus

Kuntoutustarpeista neuvotellaan oman lääkärin ja fysioterapeutin kanssa. Kuntoutus on osa potilaan hoitoa, kun työ- tai toimintakyky on uhattuna. Kuntoutukseen voi kuulua mm. fysioterapia, puheterapia, apuvälinehuolto. Kuntoutusohjaus, sopeutumisvalmennus ja kuntoutuslaitoshoito kuuluvat myös lääkinnälliseen kuntoutukseen, mutta toteutetaan muualla.