Fysioterapia

Toiminta-ajatuksena on perusliikkumisen ja toimintakykyisyyden ylläpitäminen ja edistäminen. Perusterveydenhuollossa tapahtuvaan fysioterapeuttiseen hoitoon tarvitaan terveyskeskuslääkärin suositus. Asiakkaan tulee itse ottaa yhteyttä fysioterapiaan ajan varaamiseksi.

Ajanvaraus ja apuvälineet ma-pe klo 11.30-12.30, puh. 040 509 8661.Fysioterapian käyntimaksu on 10,20 e. SVF3 lähete oikeuttaa fysioterapiaan yksityisellä palveluntuottajalla.

Fysioterapiassa toimii suoravastaanotto äkillisen selkäkivun hoidon arvioimisen ja kuntoutuksen osalta. Suoravastaanottotoiminta tarkoittaa käytännössä sitä, että asiakas voidaan ohjata hoidontarpeen arvioinnin jälkeen tarvittaessa lääkärin sijaan suoraan fysioterapeutin vastaanotolle. Hoidontarpeenarvioinnin suorittaa aina hoitaja, asiakas itse ei voi varata aikaa fysioterapian suoravastaanotolle.


Lääkinnällinen kuntoutus
 

Kuntoutustarpeista neuvotellaan oman lääkärin ja fysioterapeutin kanssa. Kuntoutus on osa potilaan hoitoa, kun työ- tai toimintakyky on uhattuna. Kuntoutukseen voi kuulua mm. fysioterapia, puheterapia, apuvälinehuolto. Kuntoutusohjaus, sopeutumisvalmennus ja kuntoutuslaitoshoito kuuluvat myös lääkinnälliseen kuntoutukseen, mutta toteutetaan muualla.


Inarin kunnan apuvälinepalvelut

Apuvälineiden lainaukset ja palautukset hoidetaan Ivalon terveyskeskuksen fysioterapiaosastolla arkisin klo 11.30 - 12.30 välisenä aikana

Mikäli palautat apuvälineen muuna aikana, löytyy fysioterapiaosaston aulasta laatikko ja palautuskaavake palautusta varten.

Apuvälineiden huolto terveyskeskuksen omistamien ja lainaamien apuvälineiden osalta on torstaisin klo 9 - 11 Ivalon terveyskeskuksessa. Huollettavat apuvälineet tulee tuoda fysioterapiaosastolle ko. ajankohtana.

Lisätietoja apuvälineisiin liittyen saat fysioterapiaosastolta arkisin klo 11.30 - 12.30, puh. 040 509 8661


Kuntoutuksen ja apuvälineiden järjestäminen ja apuvälineiden saatavuusperusteet Inarin kunnassa

Klikkaamalla pääset avaamaan tiedoston: Kuntoutuksen apuvälineiden järjestäminen ja apuvälineiden saatavuusperusteet Inarin kunnassa, sosiaali- ja terveyslautakunta 25.8.2020 § 26

Tiedote Inarin kunnan apuvälinepalveluista:

Anára gieldda fysioterapiija veahkkeneavvobálvalusat
Aanaar kieldâ fysioterapia išeniävvupalvâlusah
Aanar kååʹdd fysioterapia veäʹǩǩneävvkääzzkõõzz


Fysioterapiaosaston ryhmät


NIVELRYHMÄ maanantaisin 21.9.2020 alkaen fysioterapiaosastolla klo 15–16
NISKARYHMÄ maanantaisin 21.9.2020 alkaen Inarissa kuntosalilla klo 18–19:15
NISKARYHMÄ tiistaisin 22.9.2020 alkaen fysioterapiaosastolla klo 15–16
SELKÄRYHMÄ torstaisin 24.9.2020 alkaen fysioterapiaosastolla klo 15–16
Tervetuloa!

Ryhmien alkamisesta ilmoitetaan syksyllä paikallislehdessä. Kesäkuukausina ei ole ryhmätoimintaa. Niska-, selkä- ja nivelryhmät kokoontuvat talvikuukausina. Ryhmätilaisuudet ovat maksuttomia, eikä niihin tarvitse erillistä lähetettä.

Nivel-, niska- ja selkäryhmien liikuntavideot
 

Selkäryhmän tavoitteena on keskivartalon syvien lihasten aktivointi ja selkärangan liikkuvuuden lisääminen. Liikkeet soveltuvat etenkin selkäkipujen hoitoon ja ennaltaehkäisyyn.

 

Niskaryhmän tavoitteena on niska- ja hartialihasten aktivointi ja lihaskipujen lievitys. Tarvitset liikkeisiin kepin.

 

 

Nivelryhmän tavoitteena on nivelliikkuvuuden edistäminen sekä hengitys- ja verenkiertoelimistön toiminnan tehostaminen. Liikkeet soveltuvat etenkin nivelkipujen ehkäisyyn ja nivelten liikelaajuuksien ylläpitämiseen kaiken ikäisille.

 

 

 

 

 

 

 

 

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: