Terveys- ja liikuntaneuvonta

Terveys- ja liikuntaneuvonta on tarkoitettu kaikille Inarin kuntalaisille, jotka kokevat tarvitsevansa neuvoja tai ohjausta liittyen liikuntaan, painonhallintaan tai terveelliseen ravitsemukseen. 

Liikuntaneuvonta on yksilöllistä liikuntaneuvontaa ja opastusta. Liikuntaneuvonnassa on mahdollista saada tietoa terveyttä edistävästä liikunnasta, Inarin alueen liikuntamahdollisuuksista sekä ohjatusta liikunnasta. Neuvonnassa voidaan hyödyntää erilaisia terveysmittauksia sekä liikuntaa tukevia materiaaleja, kuten oppaita ja muita ohjeita. Liikuntaneuvonta ohjaa sopivaan liikkumiseen ja se on tarkoitettu kaikille ja kaiken ikäisille. Liikuntaneuvonnan tarkoitus on tukea ja kannustaa liikunnan ilon löytämiseen. Kannattaa lähteä hakemaan neuvoja ja vinkkejä liikkumiseen. 

Terveys(liikunta)neuvonta on maksutonta

Henkilökohtaisessa maksuttomassa tapaamisessa liikuntaneuvojan kanssa keskustellaan liikuntatottumuksista, ohjataan terveyden kannalta oikeanlaisen liikunnan pariin, laaditaan liikuntaohjelma, kerrotaan alueen liikuntatarjonnasta ym. asiakkaan toiveesta ja tilanteesta riippuen. 

Liikuntaneuvontaan tullaan sairaanhoitajan, terveydenhoitajan tai lääkärin lähetteellä tai jonkun muun ammattihenkilön suosittelemana. Ajan voi varata myös itse. Liikuntaneuvonta on maksuton. Liikuntaneuvojana toimii erityisliikunnanohjaaja.

 

Terveysliikuntaneuvontaa saa ensisijaisesti keskiviikkoisin klo 15:00-17:00 Ivalon Urheilutalolla (liikunnanohjaajien toimisto - käynti kuntosalioven kautta.)

Lisätietoja ja ajanvaraus:
Erityisryhmien liikunnanohjaaja Juhani Vesa
p. 040-760 5139

email: juhani.vesa@inari.fi

Hyödyllisiä linkkejä:

http://www.suomimies.fi/

http://www.ukkinstituutti.fi/filebank/61-uusi_liikuntapiirakka.pdf

http://www.pienipaatospaivassa.fi/