AJANKOHTAISTA 2019

 

Inarin kunnan liikuntapassit ovat viimein tulleet ja saatavilla  Ivalossa kunnantalolta ja kirjastosta!

Inariin toimitamme mahdollisimman pikaisesti.

Ivalon rajavartioston takainen hiihtolatu on avattu.

 

Inarin kunnan liikuntatoimi löytyy myös Facebookista, käythän tykkäämässä Facebook -sivusta tästä.

------------------------------------------------------------------

 

YLEISURHEILUTULOKSIA:

Inarin kunnan koulujen väliset yleisurheilukisojen tulokset löytyy täältä.

Pohjois-Lapin KLL:n yleisurheilukisojen tulokset löytyy täältä.

______________________________________

Liikuntatoimi tiedottaa
Inarin kunnan, Ivalon taajaman liikuntasalivuorot ovat haettavissa 22.8.2018 mennessä. Hakemuksesta tulee ilmetä tiedot hakijaryhmästä, vastuuhenkilöstä, päivä- ja aikatoiveet sekä sali, jonne vuoroa haetaan. Hakemukset sähköpostitse juhani.vesa@inari.fi tai kirjallisena. Liikuntasalivuorot alkavat 27.8.2018 paitsi Ivalon lukion salin vuorot alkavat 1.10.2018.


Inarin kunnan sivistyslautakunta on päättänyt jatkaa nykyistä tilankäytön yleistä periaatetta eli kunta käyttää kunnan tiloja ensin omaan toimintaansa ja mikäli vapaita vuoroja jää, jaetaan ne tarvitsijoille siten, että etusijalla ovat yleishyödylliset yhdistykset ja sitten muut tiloja tarvitsevat. Ensisijaisesti huomioidaan lasten ja nuorten kerho- ja harrastetoiminta. Mikäli liikuntatoiminnan järjestäjä perii osallistujilta erillisen maksun tai maksu ei sisälly yhdistyksen jäsenmaksuun, kunta perii vuokran liikuntatilan käytöstä liikuntatoiminnan järjestäjältä.


Sääsuojahallin kesävuorot päättyvät 9.8.2018. Jääkausi valtaa tilaa ja sääsuojahallin talvikausi pyritään aloittamaan syyskuun puolenvälin aikaan. Vuorot tulevat hakuun syyskuun alussa.

__________________________________________

Liikuntatoimen kesän ohjelma löytyy täältä.

__________________________________________
Ivalon urheilukenttä on avoinna ma - pe klo 8-22:00 sekä la - su klo 9-21:00. Viikonlopun ja kesän aukioloista ilmoitetaan erikseen liikuntatoimen nettisivulla vakiovuorojen alettua. Porttien ollessa lukittuna kenttä on suljettu.

Kesän vakiovuorot urheilukentälle (4.6.–30.9.2018) sekä sääsuojahalliin (4.6.–13.8.2018) ovat haettavissa juhani.vesa at inari.fi liikuntatoimelta 30.5.2018 mennessä. Hakemuksesta tulee käydä ilmi seuran sekä vastuuhenkilön yhteystiedot sekä ensisijainen ja vaihtoehtoinen vuorotoive.

Urheilutalon salin vakiovuorot jatkuvat 21.6.2018 saakka. Kuntosali on käytössä koko kesän ajan.

__________________________________________

LIIKUNTATOIMI

Julistaa inarilaisten, pääsääntöisesti liikuntatoimintaa harrastavien rekisteröityjen yhdistysten haettavaksi vuoden 2018 perustoiminta-avustukset yhteensä 21.000 €. Avustuksia myönnettäessä huomioidaan mm. edellisen vuoden toiminnan määrä, laatu ja laajuus sekä avustuksen tarpeellisuus. Lisäksi julistetaan haettavaksi erityisavustukset yht. 3.000 € mm. kansainväliseen toimintaan ja erityisiin liikuntatapahtumiin.

Hakemuskaavakkeita saa kunnantalolta. Hakemuskaavake on myös tulostettavissa Liikuntatoimen nettisivulta. Hakemukset liitteineen toimitetaan os. Inarin kunta liikuntatoimisto, Piiskuntie 2, 99800 Ivalo. Lisätietoja antaa liikuntasihteeri Juhani Vesa, puh. 0400 172 304 Hakemukset jätettävä viimeistään 20.4.2018 kello 15:00:een mennessä.

Avustuksia voivat hakea Inarin kunnassa toimivat, pääsääntöisesti liikuntatoimintaa harrastavat, rekisteröidyt yhdistykset. Yhdistysten tulee tilastoida

toimintansa kalenterivuosittain. Hakemuksiin tulee eritellä toimintamuodot osa-alueittain.

Hakemuskaavakkeen avustushakemukseen voi tulostaa tästä. Ja pisteytyslomakkeen perusavustukseen voi tulostaa tästä.
Huom! Jokaista avustusta haetaan erillisellä kaavakkeella.

__________________________________________

Jänkkävaarassa ja rajalla hiihtoladut valmiina.

 

Yleisluisteluvuorot jäähalilla peruttu viikolta 51 teknisen vian vuoksi.

 

Yleisluisteluvuorot 28. & 29. klo. 12:00-17:00.

 

___________________________________________

___________________________________

LIIKUNTAPALVELUT

Julistaa inarilaisten liikuntatoimintaa järjestävien yhdistysten haettavaksi vuoden 2017 kohdeavustukset. Avustuksia myönnetään valmennukseen, koulutukseen, kurssitoimintaan, tilojen vuokriin, kaluston hankintaan ja kunnossapitoon 1.12.2016 – 30.11.2017 välisenä aikana käytettyihin menoihin. Kohdeavustuksia jaetaan 3.000 €.

Hakemukseen on liitettävä tositejäljennökset em. kohteisiin liittyvistä menoista sekä yhdistysten tiedot. Hakulomakkeita saa liikuntatoimistosta. Hakemukset toimitetaan os. Inarin kunta, liikuntatoimisto, Piiskuntie 2, 99800 Ivalo. Lisätietoja antaa liikuntasihteeri, puh. 0400 172 304.  Hakemukset toimitetaan 8.12.2017 mennessä liikuntatoimistoon.

 

Menestyneiden urheilijoiden palkitseminen

Inarin kunta myöntää kansallisesti ja/tai kansainvälisesti menestyneille urheilijoille stipendejä kunnan voimassaolevien sääntöjen mukaisesti. Stipendi voidaan myöntää urheilijalle, joka edustaa Inarin kunnassa toimivaa urheiluseuraa tai edustaa lajia, jolle ei löydy seuraa Inarista ja on henkikirjoitettuna Inarin kuntaan 1.1. – 31.12. sinä vuonna, kun stipendiin oikeuttava tulos saavutetaan. Samalla urheilijalla on oikeus yhteen stipendiin kalenterivuonna. Urheiluseurojen on tehtävä stipendianomukset kirjallisesti.

Hakulomakkeita saa liikuntatoimistosta ja liikuntatoimen internetsivulta, jossa myös urheilijastipendisääntö on nähtävillä. Hakemukset toimitetaan 1.12.2017 mennessä liikuntatoimistoon.

 ____________________________________

Inarin koulujenvälisen yleisurheilukisojen TULOKSET

KLL:n Pohjois-Lapin yleisurheilukisat Kolarissa ke. 13.9.2017.

----------------------------------------------------------

Koppelossa tapahtuu lauantaina 9.9.2017!

________________________________________________

LIIKUNTASALIVUOROT 2017-2018

 

Inarin kunnan, Ivalon taajaman liikuntasalivuorot ovat haettavissa 27.8.2017 mennessä. Hakemuksesta tulee ilmetä tiedot hakijaryhmästä, vastuuhenkilöstä, päivä- ja aikatoiveet sekä sali, jonne vuoroa haetaan. Hakemukset sähköpostitse juhani.vesa@inari.fi tai kirjallisena. Liikuntasalivuorot alkavat 4.9.2017 paitsi Ivalon lukion salin vuorot alkavat 2.10.2017.

 

Inarin kunnan sivistyslautakunta on päättänyt jatkaa nykyistä tilankäytön yleistä periaatetta eli kunta käyttää kunnan tiloja ensin omaan toimintaansa ja mikäli vapaita vuoroja jää, jaetaan ne tarvitsijoille siten, että etusijalla ovat yleishyödylliset yhdistykset ja sitten muut tiloja tarvitsevat. Ensisijaisesti huomioidaan lasten ja nuorten kerho- ja harrastetoiminta. Mikäli liikuntatoiminnan järjestäjä perii osallistujilta erillisen maksun tai maksu ei sisälly yhdistyksen jäsenmaksuun, kunta perii vuokran liikuntatilan käytöstä liikuntatoiminnan järjestäjältä.

 

Sääsuojahallin kesävuorot päättyvät 20.8.2016. Jääkausi valtaa tilaa ja sääsuojahallin talvikausi pyritään aloittamaan syyskuun puolenvälin aikaan. Vuorot tulevat hakuun syyskuun alussa, lisätietoa myöhemmin.

____

LIIKUNTATOIMEN PERUSTOIMINTA- JA ERITYISAVUSTUKSET ON JAETTU VUODELLE 2017.

Päätökset postitetaan seuroihin viikoilla 20.

Inarin koulujenväliset hiihtokisat Juutuanvaaralla ti 28.3.2017. Tulokset
KLL:n Pohjois-Lapin hiihtomestaruuskilpailut Kolarissa ke 20.4.2017.
-----

Hiihtolomalla, tule mukaan..
Ti 7.3. klo 13–17:00 ke 8.3. ja to 9.3. klo 12–17:00 Jäähallilla kaikille avoimet yleisluistelut.
Ti 7.3. klo 12–15:00 Uimahallilla päivävuoro lapsille, huoltaja mukaan, vapaa pääsy.
Ke 8.3. klo 15–17:00 Hankifutista, Ivalon urheilukentällä. Tule kavereiden kera pelailemaan sekä liikkumaan. Huomioithan vaatetuksen ja tarjolla mehua.
Ke 8.3. klo 17:00 Lasten koirailut, keppiheppa-agility ja vetokoirat Vävyrissä. Tuo oma lelukoira näyttelyyn,osallistu keppihevosagility- kisailuun ja ulkona koirien-ajelutusta. Paikalla voit nauttia virvokkeita, varaathan hieman rahaa mukaan. Tervetuloa tapahtumaan! PLKK ry.

To 9.3. klo 14 – 16:00 Jääkiekkopelit Ivalon urheilukeskuksen ulkokaukalolla. Ohjelmassa pelejä ja lämäritutkakisa.
Su 12.3. klo 14–17:00 Skeittihalli Vävyrissä skeittausta, Scoottausta ja BMX-pyöräilyä. Ohjaajana paikalla Oliver Qvick. Tervetuloa.
------

Aikuisten uintitekniikka-kurssi Ivalon uimahallilla 21.3.2017 alkaen

Aikuisten uintitekniikkakurssi on tarkoitettu uimataitoisille aikuisille, jotka haluavat oppia oikeat uintitekniikat sekä vaihtelua itsenäiseen kuntouintiin. Kurssi kestää 8 kertaa, jonka aikana harjoitellaan vapaauintia, selkäuintia, rintauintia, hiotaan oikeanlaista hengitystekniikkaa ja taloudellisempaa uintiasentoa. Lisäksi voidaan harjoitella käännöksiä ja lähtöhyppyä. Uintitekniikkakurssin tavoitteet ja sisältö voivat vaihdella ja niissä huomioidaan myös uimarin omat tavoitteet.

Opetustunteja on kerran viikossa, tiistaisin klo 17:00 – 18:00.
Kurssi on tarkoitettu yli 18-vuotiaille uimataitoisille (uimataito yli 200 m). Ilmoittaudu; jorma.sarre@inari.fi. Mukaan mahtuu 10 henkilöä ja kurssin maksu on uintikerran hinta (käy myös tyky- ja vuosikortit).

Varusteet:
Uima-asu (ei uintishortseja), uimalasit (saa ostettua tavarataloista ja urheilukaupoista), uimalakki (jos hiukset ovat pitkät), pyyhe ja laudeliina.
Tervetuloa!
------
Inarin kirkonkylän alueen retkiladut huolletaan seuraavsti:
• maanantaina: Juutuan varresta, ja Jäniskosken laavun kautta Siidaan ja joen yli kylän puolelle
• keskiviikkona: Otsamolle ja Ilkiäjärvelle
• perjantaina: Pielpan lenkki
------
Tervetuloa Inarin hiihtostadionille tiistaina 21.2. klo 13:30 alkaen uuden, 1000 m pitkän skicrossradan avaukseen! Mehutarjoilu.

------
Inari kiittää – ystävänpäivätanssit Ivalossa!
Inarin kunta järjestää kaikille avoimet Suomi 100-kiitostanssit.
14.2.2017 klo 11.30-14.00
Peippo & Ajomiehet-orkesteri tanssittaa klo 12 alkaen.
Kaikille avoin päivätanssitilaisuus, vapaa pääsy!
Ivalon kulttuuritila Kuulas

Kahvittajina Inarin omaishoitajat ja läheiset ry sekä Lapin muistiyhdistys - Ivalon Alaosasto ry. klo 11.30 alkaen, vapaaehtoinen maksu.
Kehitysvammaisten Tuki ry. järjestää arpajaiset toimintansa tukemiseen.

Järjestäjät: Inarin liikunta- ja kulttuuritoimi + yhteistyötoimijat

------

26.2.2017 Satamaalia PIPOLÄTKÄTURNAUS Ivalon urheilukeskuksen ulkojäällä. TARKEMPAA TIETOA TÄSTÄ.
------

18.1.2017 Tervetuloa ohjaajaksi -koulutus klo 17.30-20 Inarin kunnantalon valtuustosalissa

Tervetuloa ohjaajaksi–koulutus on starttikoulutus ja samalla keskustelutilaisuus. Koulutus on tarkoitettu urheiluseurojen uusille ja aloittaville pääasiassa 6-11-vuotiaiden lasten ohjaamisesta kiinnostuneille vanhemmille ja seura-aktiiveille. Koulutuksessa keskustellaan ja etsitään yhdessä ratkaisuja mm. ryhmän hallintaan ja harjoituskerran suunnitteluun.


Ivalon alueella lapsille ja nuorille tarjolla olevia liikuntaktiveettejä, kurkkaa TÄSTÄ ja Inarin kk kalenteriin TÄSTÄ

Yleisluisteluvuorot jäähallilla lauantaisin klo 10-14:00. Lauantaisin myös urheilutalon liikuntasali on avoinna sulkapallonpelaajille. Voit varata sulkapallon pelivuoron myös ennakkoon liikuntatyöntekijältä p. 0400 522 381.
----
Pohjois-Lapin koulujenväliset YU-kisat Salla 10.9.2016 TULOKSET
Ala-asteiden YU-kisat Ivalon urheilukentällä 6.9.2016 TULOKSET
Yläasteiden ja lukion YU-kisat Ivalon urheilukentällä 30.8.2016 TULOKSET


-----
Liikuntatoimen ohjatut ryhmät, tarkempi aikataulu;
http://www.inari.fi/fi/palvelut/sivistyspalvelut/liikunta/ohjaustoiminta.html


Kesäkuu
6.-23.6.2016
Uimakoulut Rajan uimahallilla, ilmoittautumistiedot tästä.
6.-30.6.2016 Lasten liikennepuisto (Ivalo) avoinna
6.-30.6.2016 Lapsille kesäohjelmaa Inarissa ja Ivalossa urheilukentillä


Heinäkuu
1.-29.7.2016 Lasten liikennepuisto (Ivalo) avoinna
22.7.2016
Vaskoolipatikka, Ivalo S-Market piha-alueella klo 18:30


Elokuu
13.8.2016
Koppelon kierros, Koppelon kylätalo. Matkan 6,5 km tai 16 km:n voi taittaa kävellen, juosten tai pyöräillen.
15.8.2016 Ivalon uimahalli avoinna
27.8.2016 Melontatapahtuma, Koppelon kylätalo
21.8.2016 Silja Line YU-seurakisat, Ivalon urheilukenttä
Ilmoittautumiset ennakkoon 20.8. mennessä minnahportti@gmail.com tai paikanpäällä 16:30-17:00.
30.8.2016 Yläasteiden ja lukion YU-kisat Ivalon urheilukentällä TULOKSET
31.8.2016 STREET FUN - koululaistapahtuma, Ivalon Urheilutalo klo 9:00-11:15 ja Inari klo 12:00-14:30.
_______________________________________________________________________________________________________________________________
Syyskuu
4.9.2016 Yrittäjät kohtaavat nuoret lentopallo-ottelussa Ivalon urheilutalolla klo 14:30
6.9.2016
Alakoulujen YU-kilpailut Ivalon urheilukentällä klo 10:00 alkaen.
22.9. ja 26.9.2016 Tenniksen opastusta Inarin Juutuanvaaran stadionilla klo 17-19:00
25.9.2016 Saariselän Frisbeegolfradalla heittokoulu sekä rataopastus klo 13:00 Kokoontuminen kappelin alaparkkipaikalla.
27.9.2016 Päiväretki Ivalon ympäristöön, lähtö kirkon pihasta klo 12:00.
29.9.2016 SuomiMies seikkailee, myös naisille! Ivalon urheilutalo klo 14-19. Tule Suomen suosituimpiin terveyskuntotesteihin! Testit ovat maksuttomia.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Marraskuu
18.-20.11.2016 Fis-hiihdot, Saariselkä
26.11.2016
II Kiilopäähiihto, lisätietoja:https://www.suomenlatu.fi/tapahtumia/kiilopaahiihto.html
27.11.2016
Ice Skating Tour - Koko Suomi luistelee, In
ari
klo 15:00-17:00

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Joulukuu
18.12.2016
Ivalon uimahallilla avoimet ovet klo 14-19:00. Päivän aikana voit osallistua ohjattuun vesijumppaan sekä tarjolla on glögiä ja pipareita. Tervetuloa!
23.12.2016-3.1.2017 Ivalon uimahalli suljettu.

________________________________________________________________________________________________________________________________
LIPAS on suomalaisten liikuntapaikkojen tietopankki!
Lipas on valtakunnallinen ja julkinen liikunnan paikkatietojärjestelmä. Lipaksessa on tietoa Suomen liikuntapaikoista, virkistysalueista ja ulkoilureiteistä. Lipas - tietojärjestelmä löytyy osoitteella www.liikuntapaikat.fi.

---

Ajankohtaiset liikuntatiedotteet löydät myös Inarin kunnan Facebook sivulta.

Ivalon rajavartioston valaistun ladun koirahiihtovuorot on päivitetty. Koirahiihtovuoroille ovat tervetulleita myös koirattomat hiihtäjät.