Avustukset

Hei kulttuuritoimijat!

Inarin kunnan avustuskäytännöt ovat muuttuneet vuoden 2020 alkupuolella. Kunnan eri toimialat eivät enää myönnä omia avustuksiaan, vaan kunnan avustukset myönnetään kunnan yhteisessä avustushaussa. Erillisiä kulttuuriavustuksia ei siis enää myönnetä, vaan kulttuuritoimijat voivat hakea kunnan yleisavustusta tai kohdeavustusta.

Yleisavustusta myönnetään rekisteröityneen yhdistyksen tai säätiön koko vuoden toimintaan. Kohdeavustusta voivat hakea yhdistykset, säätiöt, yhteisöt tai yksityishenkilöt. Kohdeavustuksia voidaan myöntää tapahtuman, hankinnan, hankkeen tai muun kertaluontoisen toiminnan toteuttamiseen. Yksi hakijataho voi hakea vain yhtä avustusta.

Kunnan avustukset ovat haettavissa 4. – 18.5.2020. Avustuksia haetaan kunnan sähköisessä asioinnissa, jonne kirjaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Lisätietoa avustuksista, kunnan avustusohje sekä hakulomakkeen täyttöohjeet löytyvät kunnan verkkosivuilta: https://www.inari.fi/fi/inari-info/yhdistykset-ja-yhteisot/avustukset.html Pääset kirjautumaan hakulomakkeelle tämän linkin kautta: https://asiointi.digiloikka.fi/formpro/eservices/inari/Aloita/yhteinenavustushaku2020.

Olethan yhteydessä, jos sinulla on kysyttävää avustuksiin tai avustushakuun liittyen!

Ystävällisin terveisin

Verena Kortelainen
hyvinvointikoordinaattori
Inarin kunta
Piiskuntie 2, 99800 Ivalo
+358 40 626 1018


Kunnan avustuskäytäntöjä uudistetaan

Inarin kunta uudistaa inarilaisille yhdistyksille ja yhteisöille maksettavien avustusten käytäntöjä alkuvuoden 2020 aikana. Uudistuksen tarkoituksena on yhtenäistää ja selkeyttää kunnan avustuskäytäntöjä. Päivitetyt avustuskäytännöt on tarkoitus ottaa käyttöön asteittain, kuitenkin viimeistään vuoden 2021 avustuksia haettaessa.

Avustuskäytäntöjen uudistamisen vuoksi kunta ei ota vastaan yhdistysten tai yhteisöjen avustushakemuksia tammikuussa 2020. Avustusuudistuksen etenemisestä tiedotetaan alkuvuoden aikana kunnan verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavilla sekä Inarilaisessa.

Lisätietoja antaa hyvinvointikoordinaattori Verena Kortelainen, verena.kortelainen@inari.fi, nro 040 626 1018


Avustusten vuosittaisesta hausta julkaistaan ilmoitukset huhtikuun Inarilaisessa ja Inarin kunnan facebook-sivuilla.

Lisätietoja ja ohjeita antaa kulttuurisihteeri Mirja Karjalainen, puh. 040 7767 546.