Taiteen perusopetus

 

TAITEEN PERUSOPETUS MUSIIKISSA (Tpo)


Taiteen perusopetuksen opinnot muodostuvat tasolta toiselle etenevistä pianonsoiton opinnoista sekä osaamista syventävistä ja laajentavista muista kursseista.
Oppilasvalinnossa huomioidaan opiskelijan edellytyksiä vuosittain etenevään, tavoitteelliseen opiskeluun (mm. ikä, kypsyys, aktiivisuus ja oma soitin). Suoritettuaan vähintään 500 tunnin opinnot opiskelija saa todistuksen musiikin taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän suorittamisesta. Muualla suoritettujen musiikin taiteen perusopetuksen opintojen korvaavuus ratkaistaan tapauskohtaisesti.
Opinnot on suunnattu ensisijaisesti lapislle ja nuorille. Myös aikuisopiskelijat ovat tervetulleita pianon yksilöopintoihin Inarin kansalaisopistoon.
Taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän mukainen opetus musiikissa Inarin kansalaisopistossa päättyy syksyllä 2021. Alkavalla työkaudella ei enää oteta uusia aloittavia opiskelijoita taiteen perusopetukseen.
Opinto-ohjelmaan merkityt taiteen perusopetuksen (Tpo) kurssit ovat avoimia kaikille, myös uusille opiskelijoille. Etusijalla ovat kuitenkin opintojaan jatkavat opiskelijat. Uusien opiskelijoiden opintoja ei enää lueta musiikin taiteen perusopetuksen opinnoiksi.