Tukipalvelut

Inarin kunnan kotihoidon toimintaperiaatteet ja sisältö


Ateriapalvelu

Kotiin kuljetettavat ateriat kuljetetaan Ivalon alueella Ruokapalvelu liikelaitoksesta ja haja-asutusalueilla mahdollisuuksien mukaan kouluilta. Mahdollisuus kodin ulkopuoliseen ateriointiin on Ivalossa Männikön palvelukodilla sekä avopalvelukeskus Koivikossa. Aterioista ja ateriakuljetuksista peritään asiakasmaksu. Ateriapalveluiden hinnat määräytyvät vuosittain Ruokapalvelu liikelaitoksen hinnaston mukaisesti, tarkempia tietoja palveluohjaajalta.

Pyykkipalvelu

Jos kotona ei ole pyykinpesumahdollisuutta, pyykkipalvelua on saatavissa Ivalossa, Inarissa ja Sevettijärvellä.
Hinta: 4,50 euroa / koneellinen.

Siivouspalvelu

Kotiin voidaan tietyissä tapauksissa järjestää siivousapua kotona selviytymisen tueksi.
Hinta: 27 euroa / tunti

Turvapuhelinpalvelu

Kunnalla on turvapuhelimia, joita vuokrataan pääasiassa kotona asuville ikäihmisille. Palvelu mahdollistaa ympräivuorokautisen avunsaannin.

TURVAPUHELINHAKEMUS

Kuljetuspalvelu

Kuljetuspalvelu on tarkoitettu ensisijaisesti ikäihmisille, jotka asuvat vaikeiden kulkuyhteyksien takana ja joilla ei ole mahdollisuutta käyttää julkisia kulkuneuvoja. Ivalon alueella asiointimatkat suoritetaan pääasiassa kotipalveluautolla ja ne suoritetaan sovittuina päivinä. Asiakkaalle tehdään henkilökohtainen päätös. Haja-asutusalueella asiointimatkat suoritetaan takseilla päätöksen mukaisesti pääasiassa yhteiskuljetuksina. Asiakasmaksuna periätään linja-auton mukainen taksa.

KULJETUSPALVELUHAKEMUS

Saunapalvelu

Saunapalveluun on mahdollisuus Ivalossa avopalvelukeskus Koivikossa.
Hinta: 6 euroa / kerta

Asiointipalvelu

Asiointipalvelussa kotihoidon henkilökunta hoitaa asiakkaan asioita, esimerkiksi kaupassa tai apteekissa käynnin ilman, että asiakas itse on mukana.
Hinta: 4,50 euroa / kauppa-asiointi/ kerta
2,50  euroa/ apteekkiasiointi/ kerta

Saattajapalvelu

Saattajapalvelussa kotihoidon työntekijä toimii asiakkaan saattajana esimerkiksi terveydenhuollon käynneillä.
Hinta: 10,80 euroa / alkava tunti

Päiväpalvelu

Päiväpalvelutoiminnan tarkoituksena on tukea kotona asuvia ikäihmisiä, joilla sosiaalinen kanssakäyminen on muutoin vähäistä. Päiväpalvelu on viriketoimintaa ja sitä tuotetaan Nellimissä, Sevettijärvellä, Inarin kirkonkylällä ja Ivalossa. Palvelu on muutoin maksutonta, mutta kahvista / ateriasta ja kuljetuksesta peritään pieni korvaus.

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: