Kestävä matkailu Inarissa

Inarin kunnan arvokkaimmat aarteet ovat ainutlaatuinen luonto ja monipuolinen paikalliskulttuuri. Tarjoamme vierailijoillemme myös vakaata ja turvallista matkailualuetta. Vastuullisesti toimivien yritysten asiakastyytyväisyys ja koettu laatutaso ovat korkeampia, yritykset saavat myös merkittäviä kustannussäästöjä energiasäästöjen kautta.  Inari-Saariselkä matkailualueella olemme vahvasti vastuullisella tiellä. 

Matkailijat katsomassa revontulia täyden kuun aikana. Kuvassa kaksi naista kameran kanssa. Kuva: jouni männistö

Inari-Saariselkä Matkailu vastaa alueen matkailun vastuullisuustyöstä

Inari-Saariselkä Matkailun inarisaariselka.fi -sivuilla on arvokasta tietoa matkailualueen vastuulliseuudesta, vinkkeijä matkailijan vastuulliseen toimintaan, esimerkkejä alueen vastuullisista toimijoista sekä linkki STF-ohjelmaan.

Lue lisää vastuullisuudesta inarisaariselka.fi -sivuilta 

Inarijärven aarteet -hankkeen vastuullisuustoimet

Inarijärven aarteet -hankkeessa on tehty mm. kansainvälisen matkailun toimintamalli, luotu Arctic Inari -verkostomerkki sekä tuotettu mielenkiintoisia artikkelieita paikallisesta kestävyydestä. Inarijärven aarteet -hankkeen toimenpiteistä saat tietoa näiltä sivuilta. 

Lue sivuiltamme neljä "Aarteiden artikkelia" paikallisten toimijoiden kertomana.

Vastuullista toimintaa matkailupalveluissa 

Kestävyyden, eli ekologisen, sosio-kulttuurisen ja taloudellisen vastuun tulee näkyä teoissa että sanoissa ja siksi matkailurityksille suositellaan kestävän kehityksen periaatteiden noudattamista kaikissa sen ulottuvuuksissa, kehottaa Visit Finland.

Lue lisää kestävästä matkailusta Visit Finlandin kotisivuilta

 

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: