Fáárust on nyt Vuoden kirjasto ja Terho Myyryläinen Vuoden kirjastoammattilainen

17.06.2022

Inarin kunnan kirjastotoimen kirjastoauto Fáárust voitti Vuoden kirjasto 2022 -kilpailun. Lisäksi eläkkeelle siirtyvä kuljettaja Terho Myyryläinen on Vuoden kirjastoammattilainen 2022.

Voitot julkistettiin raikuvien aplodien kera Hämeenlinnan kirjastopäivillä torstaina 16.6.2022.

Kuntaliitto ja Suomen kirjastoseura järjestivät ensimmäistä kertaa Vuoden kirjasto -kilpailun. Kilpailun tarkoituksena on etsiä vuoden parasta kirjastoa, jossa tehdään tärkeää yhteiskunnallista työtä. Finaalissa olivat kirjastoauto Fáárustin lisäksi Oulun, Raahen, Lahden ja Vantaan Myyrmäen kirjastot. Kilpailun raati oli yksimielinen siitä, että Inarin kirjastoauto Fáárust oli kilpailun ykkönen. Eräs tärkeistä palkitsemiskriteereistä oli aidon yhteisöllisyyden tuottaminen.

Lisäksi Vuoden kirjastoammattilainen -palkinnon voitti Inarin kirjastoauto Fáárustin eläköityvä kuljettaja Terho Myyryläinen. ”Mittava ura ja asiakkaiden lukuisat kiittävät kommentit vuosien varrelta sekä omistautuneisuus asiakkaan kohtaamiseen ansaitsivat tulla palkituksi”, kertoo valinnasta Suomen kirjastoseuran toiminnanjohtaja Juha Manninen.

Terho Myyryläisen nelikymmenvuotinen ammattiura ja kirjastoauton toimintaa jatkavan Kati Vuoriaron uusi, vakuuttava työpanos on huomioitu nyt valtakunnallisesti. 

https://www.sttinfo.fi/tiedote/vuoden-kirjasto--kisan-voittajaksi-valittiin-inarin-kirjastoauto?publisherId=65781418&releaseId=69944604

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: