Ruokapalvelu liikelaitos


KOULU- JA OPISKELIJARUOKAILU

Kouluateria suunnitellaan ja valmistetaan lasten ja nuorten tarpeisiin. Kouluruokailu tarjoaa kolmanneksen oppilaiden päivittäisestä ravinnon tarpeesta, mutta ravitsemussuositukset toteutuvat vain, jos oppilas syö aterian kaikki osat.

Kouluaterialla pyritään varmistamaan oppilaiden hyvää ravitsemusta ja nykyistä ja tulevaa terveyttä sekä jaksamista päivän koulutyössä. Yhteiskunnan tukemassa kouluruokailussa ei kuitenkaan voida toteuttaa asiakkaiden kaikkia mielihaluja.

Kouluruoka on etupäässä hyvää suomalaista perusruokaa ja kouluruokailulla onkin tärkeä tehtävä kansallisen ruokakulttuurimme tuntemuksen välittäjänä ja säilyttäjänä.

Kouluruokalista on kuuden viikon kiertävä lista, jota uudistetaan lukukausittain. Ruokalista suunnittelussa otetaan huomioon ravitsemuksellisten näkökohtien lisäksi asiakkaiden toiveita.

Oppilaiden keskuudessa suoritettujen asiakaskyselyjen pohjalta pyrimme muokkaamaan ruokalistaa heidän toivomaansa suuntaan niiltä osin kuin se on mahdollista.

Järjestämme lukukausittain erilaisia terveellisiin ruokailutottumuksiin liittyviä teemaviikkoja.

Ruokalistat



YHTEYSTIEDOT


Ivalon valmistuskeittiö
Ruokapalvelujohtaja
 Marika Liimatainen, puh. 040 507 4609
Ruokapalveluesimies
  Päivi Hänninen, puh. 040 747 5961
Keittiö puh. 0400 271 877
    
Ivalon ala-asteen keittiö
Makumaa, puh. 0400 278 233


Ivalon yläasteen keittiö/ Ivalon lukion keittiö

Akatemia, puh. 0400 398 285

Törmäsen ala-aste

keittiö, puh. 0400 398 280

Inarin valmistuskeittiö puh. 040 1529 180

Sevettijärven koulu
keittiö, puh. 0400 680 349