Matkailu

Suomen suurin kunta Inari ihastuttaa näkijäänsä ainutlaatuisella luonnollaan. Lukuisat järvet ja niiden tuhannet saaret, sadat tunturit sekä monipuolinen kasvisto ja eläimet antavat sadoilletuhansille vuosittain alueella vieraileville ikimuistoisia kokemuksia.

Monipuoliset ja selkeät vuodenajat tarjoavat alueella ikimuistoisia kokemuksia; aurinko yöttömän yön kesässä, syksyn leiskuvat värit ruskassa, puhdas lumi ja jää talvessa sekä luonnon hehku ja herääminen keväässä. Näiden neljän selvän vuodenajan rinnalla puhutaan jopa kahdeksasta omaleimaisesta vuodenajasta.

Keskeisen pohjoisen sijaintinsa takia Inari on ollut kautta aikojen kulttuurin kohtauspaikka ja luonnollinen kulkureitti Jäämerelle. Saariselän matkailukeskus on tiivis, tuntureiden ympäröimä kylä Urho Kekkosen kansallispuiston kupeessa. Tunnetuin Saariselän tuntureista on 438 metriin kohoava Kaunispää, jonka voit valloittaa kätevästi kävellen, autolla tai hiihtohissillä. Saariselältä löydät lomaasi kaiken tarvitsemasi laskettelukeskuksesta jaluontopoluista aina kylpylään, hotelleihin, ravintoloihin ja muihin palveluihin.

Inarijärven rannalla sijaitseva Inarin kirkonkylä on Suomen saamelaiskulttuurin keskus, jonka lähiympäristössä ja läheisissä kylissä saamelainen perinne on pysynyt elävänä. Saamelaismuseo Siida ja Metsähallituksen Luontokeskus tarjoavat elämyksellisen tietopaketin saamelaisuudesta. Saamelaiskulttuurikeskus Sajos on puolestaan vetovoimainen monikulttuurisuuden kohtaamispaikka, monipuolinen tapahtumatalo ja korkeatasoinen kongressikeskus.

Inarin kunta panostaa merkittävästi matkailun kehittämiseen. Alueen matkailumarkkinoinnista vastaa kunnan osakkuusyhtiö Inari-Saariselkä Matkailu Oy.

YHTEISTYÖSSÄ:

Lapland - The North of Finland.